lördag 21 juni 2014

Inredning - utehägnI försomras fortsatte vi bygga på kaninernas utehägn. Vi började med att bygga ett vind-/regnskydd i form av en plattform med tak och ett hus.Jag ville ha två ingångar till huset för att båda kaninerna ska kunna komma undan om det skulle uppstå konflikter, samtidigt ville jag inte att det skulle vara dragigt inne i huset. Jag valde därför att kompromissa och gjorde två ingångar på samma sida. Hittills har detta fungerat bra för Dunder och Alba och de använder båda ingångarna.

Dunder kollar läget. Taket på huset går att lyfta upp och låsa fast, så att det blir lätt att städa. Nät är fastsatt och nergrävt i marken runt plattformen och huset för att kaninerna inte ska kunna gräva sig in under och gömma sig. De kan enkelt gömma sig inne i huset och planen är att jag ska ordna fler små gömställen och tunnlar åt dem framöver. De har en toalåda under tak med höhäck och vatten på två ställen.


Alba inne i huset, med en massa halm som ger god möjlighet till sysselsättning, både i form av födosöksbeteende och viss grävmöjlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar