söndag 3 november 2013

Utehägn

I somras byggde vi ett utehägn åt kaninerna. Tanken är att de under sommarhalvåret ska kunna vara ute även om vi inte är hemma under dagen och kan ha ständig uppsikt. Hägnet är 8m2 och säkert och stabilt.

Vi började med att bygga ihop en ram och gräva ner nät i botten av hägnet. Tanken från början var att vi skulle gräva en bra bit ner för att de skulle kunna gräva, dock var marken så pass hård att vi var tvungna att lägga nätet endast 10 cm ner i marken. På så sätt slipper de gå på nätet, men jag får hitta på en annan lösning för att de ska kunna gräva ordentligt.


Därefter klädde vi in hägnets tak och sidor med fyrkantsnät och fäste nätet i gallret i botten på hägnet innan vi lade in jord och gräs igen.

Nätet fäste vi i ramen först med hjälp av häftpistol för att passa in det och förstärkte sedan med skruv och brickor med jämna mellanrum för att göra hägnet mer rovdjurssäkert.

Vi klädde in nedre delen av ena långsidan med råspånt dels som vindskydd och dels för att skärma av mot granhäcken där grannens katt brukar smyga omkring ibland.

Under slutet av sommaren och nu i början av hösten har vi använt hägnet under fina dagar, men vi har suttit ute tillsammans med kaninerna när de varit ute. Projekt för nästa sommar, innan vi låter dem vara själva ute, blir att bygga ytterligare vind/regnskydd, några små hus och andra roliga inredningsdetaljer som kaninerna kan ha nöje av.

2 kommentarer:

  1. Woooooaaaaaaaaaaw!!!🤗👍👍👍👍

    SvaraRadera
  2. Jättefin, planerar också att bygga en. Du vill inte dela med dig av era ritningar med mått mm :)

    SvaraRadera