Om mig


Jag som skriver på bloggen är utbildad biolog med inriktning mot etologi och antrozoologi. Etologi är läran om djurs beteende och orsakerna till det, medan antrozoologi handlar om interaktioner mellan människor och djur. Tillsammans med mig bor två kaniner vid namn Alba och Dunder och de är också lite av huvudpersoner här på bloggen.

Jag strävar efter att skapa en intressant och rolig vardag för mina kaniner genom att utgå från kaninens naturliga beteende. Min förhoppning är att jag med hjälp av den här bloggen ska kunna inspirera andra att göra detsamma. Jag hoppas också att kunna hjälpa till att främja kaniners välfärd genom att göra vetenskapligt förankrad information mer lättillgänglig och ge konkreta tips på berikning och aktivering.

Kontakt: aktivtkaninliv(a)outlook.com

4 kommentarer:

 1. Himla kul med en etolog som är intresserad av kaniner! :D Jag ska söka etologi och djurskydd i vår och börjar förhoppningsvis till hösten 2014. Justnu gör jag mitt gymnasiearbete i etologi - kaninvälfärd. :) Kommer absolut följa din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också tycker det är roligt med kaniner, det låter som ett spännande gymnasiearbete. Etologi- och djurskyddsprogrammet flyttas ju till Uppsala inom en snar framtid och det återstår att se hur det kommer att se ut framöver, men jag kan säga att jag i alla fall trivdes väldigt bra på programmet medan det fanns i Skara :) Lycka till med ansökningen!
   /Linnea

   Radera
 2. Jättefin blogg och bra skrivet :) Ska bli roligt att följa dig och dina kaniner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag brukar titta in på din hemsida med jämna mellanrum också :)
   /Linnea

   Radera