tisdag 9 juli 2013

Toarullar och kvistar

Med hjälp av toarullar och kvistar kan man göra mycket roligt till sina kaniner. I det här inlägget tänker jag visa två förslag på gnagleksaker åt kaniner.
Första
Till den första leksaken behöver du en toarulle, kvistar av lämpligt trädslag (jag använde rönn när jag gjorde leksakerna på bilderna)och ett verktyg att göra hål i toarullen med. Jag använde en liten sekatör, men en sax kan nog fungera lika bra. Gör hålen i toarullen parvis så att det går att sticka igenom en kvist rakt igenom rullen. Tänk på att akta dig så att du inte skadar dig när du gör hål i rullen, ett bra tips är att lägga rullen på bordet istället för att hålla den i handen när du gör hålen.

Gör så många hål som du tycker är lagom och stick sedan igenom kvistarna en och en.


Klart!
Andra
 
Till den andra leksaken behöver du en toarulle, fyra kvistar av lämpligt trädslag och en sax. Börja med att platta till toarullen och klipp små jack längs med båda kanterna, som på bilden.


Veckla upp toarullen och platta till den åt andra hållet så att rullen får fyra ”hörn”. Klipp sedan likadana jack i de båda nya kanterna på rullen. Det kommer nu att se ut som på tredje bilden. Ta en av kvistarna och väv in den, upp och ner genom jacken i sidan på pappersrullen, som på bilden.

 
Gör därefter likadant med de andra tre kvistarna för att få leksaken att se ut som på bild nummer fem och fyll sedan rullen med hö.

 
Dunder testar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar